خانه > پاسخ شبهات > موضوعات > آیا احمد الحسن در حوزه علمیه نجف درس خوانده است؟

آیا احمد الحسن در حوزه علمیه نجف درس خوانده است؟

ورود سید احمد الحسن (ع) به حوزه علمیه‌ی نجف به‌منظور تحصیل علوم دینی پیش از آگاه شدنشان از رسالتشان و قبل از شروع دعوتشان و به دستور امام زمان (علیه‌السلام) در رؤیا بوده است؛ اما با آگاه شدن از نقص در روش تدریس در حوزه از آن خارج شدند.

سپس بعد از آگاه شدن از جایگاهشان در این دنیا، مجددا وارد حوزه شدند، این‌بار برای انجام ماموریتی که امام زمان (علیه‌السلام) در ملاقات با سید احمد الحسن (علیه‌السلام) به ایشان محول کرده بودند؛ این کار را انجام دادند. این بخشی از کلام ایشان در این رابطه است:

«اسمم احمد است و در شهر بصره در جنوب عراق زندگی می‌کردم. تحصیلات دانشگاهی خود را با مدرک لیسانس مهندسی عمران به پایان رساندم. سپس به نجف نقل مکان کردم و در آنجا با هدف تحصیل علوم دینی ساکن شدم. پس از شرکت در کلاس‌های درس و اطلاع از روش تدریس در حوزه‌ی نجف، دیدم که تدریس در آنجا کم ارزش و بی‌محتوا است (حداقل برای من یا به نظر من). فهمیدم که نقص بزرگی در روش آن‌ها وجود دارد. آن‌ها زبان عربی، منطق و فلسفه، اصول فقه، علم کلام (عقاید) و فقه (احکام شرعی) را تدریس می‌کنند ولی به هیچ عنوان قرآن کريم و همچنین سنّت شریف (احادیث پیامبر خدا حضرت محمد (ص) و ائمه (علیهم‌السلام)) را مورد مطالعه قرار نمی‌دهند و همین‌طور اخلاق الهی را نیز تدریس نمی‌کنند؛ اخلاقی که هر مؤمنی باید به آن آراسته گردد.
بنابراین گوشه‌نشینی در خانه‌ام را برگزیدم و بدون این‌که از کسی کمک بخواهم، علوم آن‌ها را خودم به تنهایی خواندم؛ فقط با آن‌ها در ارتباط بودم و با برخی از آن‌ها مراوده داشتم و برخی از آن‌ها نیز با من رفت‌وآمد می‌کردند. من در حوزه‌ی علمیه‌ی نجف و در بین علمایشان بودم، همان‌طور که مريم مقدس (علیه‌السلام) در هیکل و در بین علمای یهود بود.
اما علت رفتنم به حوزه‌ی علمیه‌ی نجف این بود که امام مهدی (علیه‌السلام) را در رؤیا دیدم و به من دستور داد که به حوزه‌ی علمیه‌ی نجف بروم و در رؤیا به من خبر داد که چه نتیجه‌ای به دست خواهم آورد و هر آنچه در رؤیا به من اطلاع داده شد بود، همه به واقعیت پیوست». (جواب‌های روشنگرانه، ج 2، س 100)

«اولین ملاقاتم با امام مهدی (ع) در این زندگی دنیوی در حرم امامین عسکریین (ع) بود و در این ملاقات با امام مهدی (ع) آشنا شدم. این ملاقات چند سال قبل بود (چند سال قبل از نگارش خطبه ملاقات یعنی 1424 هجری قمری برابر با 1382 هجری شمسی) و پس از این ملاقات، ملاقات‌هایم با ایشان ادامه یافت و ایشان امور زیادی را برایم روشن ساخت، لکن مرا امر به تبلیغ آن‌ها نفرمودند؛ بلکه این امور مختص من بود تا مرا بسازد و به‌سوی اخلاق نیک و خداپسندانه سوق دهد و به من علم و معرفت را در آن زمان ارزانی داشت و ایشان مرا از انحرافات زیادی که در حوزه‌ی علمیه‌ی نجف وجود داشت آگاه ساخت: اعم از انحرافات علمی یا عملی اجتماعی و یا اقتصادی و سیاسی، یا انحرافات اشخاصی که افراد متشخصی در حوزه‌ی علمیه به حساب می‌آمدند …
به هر حال روزها و ماه‌ها گذشت و خدا خواست که امام (ع) را ملاقات کنم و این‌بار مرا به حوزه‌ی علمیه‌ی نجف اشرف فرستاد تا آنچه را که مرا از آن باخبر کرده بود، برای عده‌ای از طلاب حوزه‌ی علمیه مطرح کنم … در اواخر ماه رمضان به نجف رفتم و شروع کردم به بازگو کردن مسائلی که از امام (ع) تعلیم گرفته بودم و مباحثه میان من و میان طلبه‌ی حوزه‌ی علمیه بالا گرفت و نتیجه‌اش این شد که بعضی از آن‌ها از من دور شدند و بعضی هم مخالفم شدند و عده‌ای هم با حرف‌هایم موافق بودند ولی یاری‌ام نمی‌کردند…». (خطبه‌ی ملاقات)

  • پس همچنان‌که مشخص شد، سید احمد الحسن (علیه‌السلام) هرگز و خصوصا پس از آغاز رسالتشان، در حوزه تحصیل نکرده‌اند بلکه برای ابلاغ رسالتشان و به امر امام مهدی (ع) به آنجا رفتند.

همچنین ببینید

تاثیر دعا

تاثیر دعا

اهمیت و تأثیر منحصربه‌فرد دعا در پیشبرد اهداف دعوت سید احمدالحسن به قلم: سماء مرتضوی …

2 نظر

  1. مجتبی رسالتی نیا

    السلام علیک یا قائم آل محمد ع
    سلام و درود به انصارالله در شرق و غرب زمین
    ان شاالله در پناه سید احمدالحسن ع پیروز و موفق باشید و از اینکه این سایت و صفحات مبارک رو اداره و به روز رسانی میکنید کمال تشکر و قدردانی رو از شما عزیزان دارم.

    • سلام علیکم و رحمه الله
      ممنون از حسن توجه شما برادر بزرگوار
      ان شاءالله که ثابت قدم باشیم. الحمدلله الذی هدانا لهذا و ما کنا لنهتدی لولا ان هدانا الله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *