جستجوی تمدن

برترین زنان دوعالم چه کسانی هستند؟

زن می‌تواند به بالاترین قله‌های علم و اخلاص برسد تا آنجا که از اصحاب قائم آل محمد (ع) باشد؛ همان‌ها که امیر‌المؤمنین (ع) در وصفشان مشتاقانه فرمود: «اَلا بِاَبى وَ اُمّى هُمْ مِنْ عِدَّة اَسْماؤُهُمْ فِى السَّماءِ مَعْرُوفَةٌ وَ فِى الاَْرْضِ مَجْهُولَةٌ: پدر و مادرم فداى آنان باد، گروهى که نامشان در آسمان معروف و در زمین مجهول است.» (نهج البلاغه، خطبه ۲۲۹)

زن می‌تواند در جامعه‌ای که حتی علمای دینی‌اش مشغول دنیای خودشان شده و حجت منتظَر و منجی موعود خود را فراموش کرده‌اند، جزو معدود کسانی باشد که حجت خدا را می‌شناسند و یاری می‌رسانند.

برترین زنان دوعالم چه کسانی هستند؟
  • زن می‌تواند همسری باشد همچون خدیجه (س)

که با تمام هستی خویش همسرش را در راه حق یاری کرد و نخستین زنی بود که به حقانیت رسالت محمد (ص) شهادت داد.

خدیجه‌ای که سرها، به خاطر شرافت و عفت و آبروی او، فرود می‌آید؛ همو که در راه یاری همسر و حجت زمانش، دست از رفاه و آسایش خویش کشید و در محاصرۀ ناجوانمردانۀ قریش در شعب ابی‌طالب، سنگ گرسنگی بر شکم بست و به‌سختی‌افتادن میوه دلش را تحمل نمود؛ همو که در محاصرۀ طاغوتیان وفات نمود و پیامبر اکرم (ص) به خاطر وفات او و عموی بزرگوار خویش، ابوطالب (ع)، سالی را سال اندوه نامیدند.
(نک: علاء السالم، صفحه فیس‌بوک، ۲۷ مه ۲۰۱۸ م)

  • زن می‌تواند مادر باشد، مادری چون مریم (س)

که در مقابل تمام علمای بی‌عمل زمان خود ایستاد؛ و تسلیم عقاید مشهور و فرهنگ رایج زمان خود نشد و خود را مهیای امتحانی بزرگ نمود …

تمام دختران پاک‌دامن می‌دانند که چقدر این امتحان سخت است … که در میان نفوس هرزهٔ مردمان اهل دنیا و علمای بی‌عملشان، معجزه‌وار بارور شوی و فرزند به‌دست و با یقین به امر خدا، به میان قوم خود و نزد دوستان و دشمنانت برگردی …

زن می‌تواند مریمی باشد که خدا در لحظات سخت امتحان، با نشان دادن آیات و کراماتی او را تسکین می‌دهد:

«مریم (ع) در اثر وضع حمل در رنج و سختی بود؛ درنتیجه خداوند با او درنهایت رأفت و مهربانی رفتار نمود و خواستش این نبود که حتی با تکان‌خوردن تنۀ درخت خرمایی هم شوکه شود … [لذا] به مریم دستور داده شد تنۀ خرما را تکان دهد و نه اینکه فقط دستش را بر درخت خرما بگذارد. خداوند به او نفرمود دستت را بر درخت خرما بگذار و درخت خودش تکان می‌خورد؛ چراکه این موضوع نیز باعث شوکه‌شدن او و چه‌بسا ترسیدنش می‌شد؛ خداوند به او فرمود: درخت را تکان بده.
لذا او درخت را با دستانش گرفت و می‌دانست که می‌خواهد درختِ خرما را تکان دهد و درخت خرما تکان خواهد خورد؛ چراکه خداوند این‌چنین اراده فرموده بود. درنتیجه ایشان با تکان‌خوردن درخت خرما شوکه نمی‌شود و به‌هیچ‌وجه نمی‌ترسد؛ چراکه او به کاری که می‌خواهد انجام دهد و آنچه خداوند می‌خواهد عملی شود، آگاهی کامل دارد.
درنتیجه علت تکان‌خوردن درخت خرما برای مریم معلوم بود و اینکه از سوی خداوند است؛ درنتیجه عاملی شد که اطمینان او را افزایش می‌داد، نه ترسش را؛ و حتی آشکارکنندۀ نیرو و قدرت الهی است که به‌واسطۀ مریم (ع) بر مریم (ع) احاطه دارد؛ درنتیجه مریم (ع) می‌فهمد که در آنجا فرشتگانی حضور دارند که بر او احاطه دارند، از او نگاهبانی می‌کنند و او را از مکر و فریب کسانی که می‌گویند: «يا مَرْيَمُ لَقَدْ جِئْتِ شَيْئاً فَرِيًّا: ای مريم! کاری قبيح و ناپسند کرده‌ای!» (مریم، ۲۷) محافظت می‌نمایند … و به این وسیله اطمینان نفْسانی مریم (ع) را افزایش داد و ارادۀ او برای رویارویی [با دشمنانش] راسخ شد
(سید احمد‌ الحسن، پاسخ‌های روشنگرانه، ج ۷، س ۶۵۱)

  • زن می‌تواند خواهر باشد؛

خواهری چون زینب، پیام‌آور کربلای برادری چون حسین (ع) … و به جایگاهی از عظمت و ایثار برسد که به‌جای برادرزاده، محوریت کاروان بازماندگان آل الله را بر عهده بگیرد تا سپری برای بلاگردانی از حجت زمانه‌اش باشد:

«ایشان از امام علی بن الحسین (ع)، وارث برنامه و طرح الهی، محافظت کرد. در کربلا از او پرستاری کرد و سپاه اموی یزیدی نتوانستند او را بکشند و موضع‌گیری‌هایش تا لحظۀ برگشتشان از اسارت سپاه اموی یزیدی که خود را سپری برای امام زین‌العابدین (ع) قرار داد، استمرار داشت.»
(سید احمد الحسن، پیام فیس‌بوک، ۹ محرم ۱۴۳۹)

او با وجود از دست دادن عزیزترین عزیزانش، چون کوهی بود که تمام بازماندگان کاروان با تکیه بر او، لحظه‌های تلخ اسارت را تحمل کردند؛ تا سفیران مظلومیت حسین (ع) در تمام طول تاریخ شوند؛ آری!

«اين كوه، به اسارت درآمد تا بندها را اول از زنان و سپس از مردان هستی باز کند.»
(پیام صفحه فیس‌بوک سید احمدالحسن، ۲۲ سپتامبر ۲۰۱۸ م)

  • و بالاخره زن می‌تواند فاطمه (س) باشد؛

آن‌چنان‌که یمانی و قائم آل محمد (ع) سید احمد الحسن (ع) در وصفش بفرماید:

تجلی الرحیمِ خداوند در خلق، (متشابهات، ج ۱، س ۸) رکن اسم اعظم اعظم اعظم… (متشابهات، ج ۱، س ۵) باطنِ علمِ شهر نبی (ص)، (متشابهات، ج ۱، س ۸) یگانه با علی (ع)، (متشابهات، ج ۱، س ۸) شاهد روز جزا (متشابهات، ج ۱، س ۱۴) کسی که اگر نبود، محمد (ص) و علی (ع) هم نبودند … (متشابهات، ج ۱، س ۸)

زن می‌تواند فاطمه‌ای باشد که با همه وجود حامی دین رسول‌الله و قهرمان دفاع از وصیت پیامبر (ص) باشد …

خواهر عزیز و بزرگوارم …

«بدان که باب به روی تمام زن‌ها تا روز قیامت گشوده است؛ تا با عمل و اخلاصشان بتوانند جزو برترین زنان دو عالم شوند
(پاسخ‌های روشنگرانه، جلد ۶، پرسش ۵۳۶)

تو نیز می‌توانی از زنان مؤمنی باشی که صدایشان در مطالبهٔ حاکمیت خدا بلند و طنین‌انداز می‌شود و قائم یمانی (ع) به نوشته‌شدن گواهی‌شان شهادت می‌دهد. (تقدیم کتاب توحید)

کاربر2

Recent Posts

گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت سوم)

عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پس‌از او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More

1 ماه ago

مدعیان خیر

مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More

2 ماه ago

آیا معجزه راه ثابت شناخت فرستادگان الهی است؟

 گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More

2 ماه ago

آیا فرگشت یک هدف کلان دارد؟

به قلم: شیث کشاورز   امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریه‌ای است که در جامعۀ علمی، به‌طور گسترده به‌عنوان توضیحی کاملاً… Read More

2 ماه ago

پاسخ به اتهام فرصت‌طلبیِ پیامبر(ص) و یادگیری ایشان از اهل کتاب

پاسخ به تئوفان اعتراف‌کننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More

2 ماه ago

«رؤیا» دریچه‌ای به‌سوی ملکوت

وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More

2 ماه ago