متن شبهه:
اگر از باب جدل کوتاه بیاییم و صحت حدیث وصیت را بپذیریم، در فقرۀ آخر این حدیث بیان شده که مهدی اول فرزند امام مهدی(ع) است؛ یعنی فرزند بلاواسطه؛ در حالی که احمد اسماعیل ادعا دارد با چندین نسل به امام مهدی(ع) میرسد و از نوادگان ایشان است.
منابع:
1. ره افسانه، صفحه171الی174، محمد شهبازیان.
2. درسنامه نقد و بررسی، صفحه297-298، علی محمدی هوشیار.
3. لوح و قلم، صفحه128، مهدی مجتهد سیستانی.
4. دوازدۀ خورشید، صفحه176-177، مهدی مجتهد سیستانی.
5. نبرد، صفحه141، مهدی مجتهد سیستانی.
6. بررسی و رد ادعاهای احمداسماعیل، صفحه79-80-137، محمد ذکاوتصفت.
7. برق لامع، صفحه 254-253-145-120-100-101، محسن حجت.
8. بررسی احادیث مهدیین، ص6، محمد حجازی.
1- کسی که ادعا میکند همیشه منظور از فرزند، فرزند بدون واسطه است باید برای ادعای خود دلیل محکم ارائه کند؛
2- در بسیاری از ادعیه و روایات، اهلبیت(ع) بهعنوان فرزندان رسولالله(ص) خطاب شدهاند؛
3- در همین حدیثِ وصیت، امام حسین(ع) وامام حسن مجتبی(ع) بهعنوان فرزندان رسولالله(ص) خطاب شدهاند؛ در حالی که میدانیم مستقیماً از نسل رسولالله نیستند.
پاسخ تفصیلی:
میدانیم که در بحث علمی اگر کسی مطلبی را ادعا کند باید دلیل محکم برای اثبات آن ادعا ارائه دهد و در شبهۀ مذکور کسانی که ادعا میکنند منظور از فرزند در این حدیث، فرزند بلاواسطه است باید دلیل قطعی مبنی بر این ادعا ارائه دهند.
“دکتر عبدالرزاق دیراوی” در پاسخ به جناب “علی کورانی” مبنی بر اینکه منظور از فرزند در اینجا بهمعنای فرزند مستقیم است نه با واسطه، مینویسد:
این سخن کورانی: «با فرض صحیحبودن این روایت، در این وصیت به امام فرمان داده شده است که آن را به پسرش تسلیم کند؛ یعنی به پسر بیواسطهاش.»
پاسخ: در این روایت، قرینهای وجود ندارد که نشان دهد پیامبر پسرِ بیواسطه را اراده فرموده است؛ پس سخن کورانی، افترا و دروغی بیاساس است. بلکه در این روایت، دلیل عکس آنچه کورانی گمان برده است وجود دارد. رسول خدا(ص) به علی(ع) میفرماید: «زمانی که وفات تو فرارسید وصایت و جانشینیِ مرا به پسرم حسن که نیکوکار و رسیده به حق است تسلیم کن. زمان وفات او که فرارسید آن را به فرزندم حسین پاک و شهید بسپارد.»
یعنی رسول خدا، حسن و حسین را پسران خودش مینامد؛ در حالی که آنان پسران بیواسطهاش نیستند! آیا رسول خدا زمان و نَسَبها را تباه کرده است؟ یا عقل برخی آشکارا دچار انحراف شده است؟»
(کتاب پاسخهایی به نوشتههای معاندان صفحه 65)
با وجود اینکه مخالفین دعوت یمانی دلیل محکمی دربارۀ ادعای خود ندارند؛ اما در طرف مقابل ما قرائنی داریم که دلالت بر این دارد که کلمۀ “ابن” تنها به فرزندِ مستقیم خطاب نمیشود؛ چراکه در بسیاری از ادعیه و… مشاهده شده است اهلبیت(ع) فرزندان رسولالله(ص) خطاب شدهاند؛ درحالی که میدانیم آنان فرزندان مستقیم رسولالله(ص) نیستند؛ بلکه از نوادگان ایشان هستند.
شیخ ناظم العُقیلی مینویسد:
یا در حدیثی از امام کاظم(ع) مشاهده میکنیم که ایشان(ع) رسولالله(ص) را پدر خویش خطاب میکنند؛ خب اگر رسولالله(ص) پدر ایشان باشند، قطعاً ایشان فرزند رسولالله(ص) محسوب میشود. حال آیا رسولالله پدر مستقیم امام کاظم است که ایشان(ع) آن حضرت را اینگونه خطاب میکنند؟
دکتر عبدالرزاق دیراوی اینگونه پاسخ میدهد:
(… خیلی خب، اگر امام حسین(ع)، در حالی که فرزند دخترش زهرا (س) است فرزند مستقیم پیامبر اکرم(ص) محسوب میشود؛ پس چرا سید احمدالحسن(ع) از طریق سلمان فرزند مستقیم امام مهدی(ع) محسوب نشود؟ حال، وقتی که امام حسین(ع) را فرزند مستقیم پیامبر اکرم(ص) می دانید، بگویید که فرزند مستقیم در نزد شما چه معنایی دارد؟
از شما میخواهم دستکم مانند هارون(لعنة الله) انصاف داشته باشید!) [کتاب دعوت احمدالحسن همان حق آشکار است، صفحه114]
افسوسِ یمانیون در اینجاست که مخالفین دعوتِ یمانی قبل از نقد این حدیث و واردکردن اشکال به استدلال ما، حتی حدیث وصیت را از روی انصاف و طلبِ حق نخواندهاند تا ببینند خود رسولالله(ص)، امام حسین(ع) و امام حسن مجتبی(ع) را فرزند و “ابن” خویش میخواند با اینکه میدانیم آنان فرزند مستقیم آن حضرت نیستند!
منابع برای مطالعۀ بیشتر:
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More
View Comments
اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیما کثیرا 🔯