نگاهی علمی به مجازبودن چند همسری در اسلام – قسمت چهارم

مقاله‌ای که سید احمدالحسن در صفحۀ شخصی خویش در فیس‌بوک منتشر کردند، پاسخی علمی در دفاع از حکم مجازبودن چندهمسری در اسلام است. این مقاله نشان داد علم بر قانون جواز چند همسری صحت می‌گذارد. وقت آن است که به قوانین نظام حاکم جهانی نگاهی داشته باشیم. بسیار جای تعجب است که در اکثر کشورهایی که هم‌جنس‌گرایی در آن‌ها قانونی شده چندهمسری غیر قانونی است! کشور‌هایی که می‌کوشند هم‌جنس‌گرایی را که امری خلاف حالت طبیعی است، عادی و قانونی جلوه دهند، چندهمسری را غیرقانونی کرده‌اند. دکتر علاء سالم در کتاب «هم‌جنس‌گرایی پژوهشی در خصوص علت ماورایی در انسان» در خلال نقد علمی هم‌جنس‌گرایی، علل حمایت نظام سرمایه‌داری جهانی را از این پدیده جستجو می‌کند. در بخشی از کتاب از جان دمیلیو استاد تاریخ‌شناس دانشگاه ایلینوی نقل می‌کند:

 «رابطۀ میان سرمایه‌داری و خانواده، از اصل و اساس دارای تناقض است. از یک‌سو نظام سرمایه‌داری به‌طور مستمر، در ضعیف‌کردن اساس مادی خانواده سهم دارد تا امکان زندگی خارج از چهارچوب خانواده را برای افراد فراهم کند و هویت هم‌جنس‌گرایی تکامل یابد؛ اما از سوی دیگر سرمایه‌داری نیاز دارد تا مردان و زنان را به‌سوی تشکیل خانواده بکشاند تا دست‌کم نسل بعدی کارگران متولد شوند.»

به نظر می‌رسد شوق نظام سرمایه‌داری برای ترویج و قانونی‌کردن هم‌جنس‌گرایی و غیرقانونی‌کردن چند همسری را باید حول موضوع “خانواده” و تأثیر آن جست‌وجو کرد.

تصاویر زیر نقشۀ کشورهایی است که هم‌جنس‌گرایی در آن‌ها قانونی شده و چندهمسری غیرقانونی.

رنگ آبی نشانگر کشورهایی است که چندهمسری در آن غیرقانونی است.

نقش منفعت‌طلبانه نظام سرمایه‌داری در غیر قانونی اعلام کردن چند همسری.

مطالعات بسیاری به بررسی سلامت روان در هم‌جنس‌گرایان پرداخته‌اند. «شواهد قریب به اتفاق نشان می‌دهد که افراد LGB  [مخفف لِزبین، گِی و دو جنس‌گرا] در معرض خطر بیشتری برای ضعف سلامت روان در طول مراحل رشد هستند. مطالعات روی بزرگ‌سالان، افزایش میزان افسردگی و اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی، اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ، مصرف الکل و زیاده‌روی در آن، افکار و اقدام به خودکشی و نیز بیماری روان‌پزشکی را نشان می‌دهد» (Russell, S.T. and Fish, J.N., 2016).

البته بسیاری این مشکلات را به تبعیض و فشارهای اجتماعی و خانوادگی به این اقلیت نسبت می‌دهند! در مطالعه‌ای بر هم‌جنس‌گرایان برزیل در بخش نتیجه‌گیری مقاله آمده است: «شیوع بیشتر اختلال روانی و حضور در خدمات بهداشت روان توسط گروه هم‌جنس‌گرایان تأیید شد، … پیشنهاد می‌شود این تأثیر منفی بر سلامت روان هم‌جنس‌گرایان در نتیجۀ تبعیض در زمینه فرهنگی-اجتماعی برزیل است» (Ghorayeb, D.B. and Dalgalarrondo, P., 2011).

رنگ مشکی نشانگر کشورهایی است که چندهمسری در آن غیرقانونی است.

لیست مشکلات و اختلالات روانی و حتی جسمی هم‌جنس‌گرایان بیش از موارد فوق است. با این حال نظام سرمایه‌داری جهانی مسیر را برای قانونی‌کردن آن در سراسر جهان هموار کرده و از طریق قدرتمند‌ترین ابزارهایش مانند هالیوود و موسیقی به کشورهای باقی‌مانده نفوذ می‌کند.

نظام سرمایه‌داری از آنجایی که فقط به منفعت خویش می‌اندیشد و نه به مشکلات جامعه، بدون توجه به وضعیت بیولوژیک بدن‌های انسانی، چندهمسری را غیرقانونی می‌کند، با وجود اینکه در صورت بروز جنگ و مرگ ‌و‌میر بیشتر مردان، چند همسری می‌تواند راه‌حل مناسب برای مشکلات اجتماعی باشد. اما هم‌جنس‌گرایی که تلاشی است برای خارج‌شدن از طبیعت جسمانیِ مسلط بر بدن (سالم،1399)، قانونی می‌کند!

والحمدلله رب العالمین

برای مطالعه قسمت‌های قبلی این مجموعه مقالات، روی قسمت مربوط به آن کلیک کنید.
قسمت اول
قسمت دوم
قسمت سوم

منابع:

  • Russell, S.T. and Fish, J.N., 2016. Mental health in lesbian, gay, bisexual, and transgender (LGBT) youth. Annual review of clinical psychology, 12, pp.465-487.
  • Ghorayeb, D.B. and Dalgalarrondo, P., 2011. Homosexuality: Mental health and quality of life in a Brazilian socio-cultural context. International Journal of Social Psychiatry, 57(5), pp.496-500.
  • سالم، علاء. 1399. هم‌جنس‌گرایی پژوهشی در خصوص علت ماورایی در انسان. (گروه مترجمان انتشارات انصار امام مهدیA).

منابع  تصاویر:

کاربر2

Recent Posts

گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت سوم)

عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پس‌از او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More

1 ماه ago

مدعیان خیر

مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More

2 ماه ago

آیا معجزه راه ثابت شناخت فرستادگان الهی است؟

 گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More

2 ماه ago

آیا فرگشت یک هدف کلان دارد؟

به قلم: شیث کشاورز   امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریه‌ای است که در جامعۀ علمی، به‌طور گسترده به‌عنوان توضیحی کاملاً… Read More

2 ماه ago

پاسخ به اتهام فرصت‌طلبیِ پیامبر(ص) و یادگیری ایشان از اهل کتاب

پاسخ به تئوفان اعتراف‌کننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More

2 ماه ago

«رؤیا» دریچه‌ای به‌سوی ملکوت

وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More

2 ماه ago