خطبۀ جمعه به امامت شیخ سجاد الغزي
اعوذ بالله من الشیطان الرجیم بسم الله الرحمن الرحیم و صلی الله علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً.
برادران عزیز! سلام علیکم و رحمةالله و برکاته جمیعاً.
الحمدلله رب العالمین الحمدلله مالک المُلک مجری الفلک مسخِّرالریاح فالق الاصباح دیان الدین رب العالمین الحمدلله علی حلمه بعد علمه و الحمدلله علی عفوه بعد قدرته و الحمدلله علی طول اناته فی غضبه و هو قادر علی ما یرید و صلی الله علی حبیبه و نبیه و خیر خلقه محمد و علی آله الطیّبین الطاهرین الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً. اللهم صل علی محمد و آل محمد الائمة و المهدیین و سلم تسلیماً کثیراً.
در «گزیدهای از تفسیر سوره فاتحۀ» سید احمدالحسن (س)، در آیه «ایاک نعبد و ایاک نستعین» «فقط تو را میپرستیم و فقط از تو اِستعانت میجوییم.» آمده است. ایشان (س) فرمود: «ما با حول و قوۀ تو، تو را میپرستیم. فقط برای ما این مانده است که پرستش تو را انتخاب کنیم؛ و زمانی که این انتخاب، بهواسطۀ بخشش و توفیق توست، آیا مسئلهای برای ما باقی مانده است؟! …» تا اینجا که ایشان (ص) میفرماید: «اما جماعت در «نعبد» و «نستعین» -(یعنی وقتی سوره فاتحه را میخوانی، میگویی: «ایاک نعبد» و نمیگویی: «ایاک اعبد» «فقط تو را میپرستم.»)- به این خاطر است که ما حزب خداییم و به این خاطر که ما، مانند یک بدن هستیم. همین مسئله کفایت میکند که یکی از ما، به نام کل جماعت سخن بگوید. ما یک قلب هستیم. همانطور که هریک از افراد در این گروه الهی، خویشتن را نمیبیند. بلکه گروهی را میبیند که برای بالابردن کلمه خداوند، در زمین تلاش میکند.» سخن ایشان (ص) به پایان رسید.
این جماعت مؤمن که قائم آل محمد (ص) دربارۀ آنها سخن میگوید، سخنشان یکی است، قلبشان یکی است و هدفشان یکی است. به همین خاطر است که نتیجهشان بزرگ است؛ و آشکارترین مسئلهای که در این جماعت است، کار گروهی آنان است که همیشه با پشتیبان یکدیگر بودن و با مهربانی و حرصداشتن نسبت به هدف است؛ هدفی که میخواهند به آن برسند.
علاوه بر این؛ کار گروهی، کار مؤسساتی است. دربارۀ بسیاری از شرکتها و حتی شرکتهای جهانی و صاحبان آن، تحقیق سادهای انجام دادم. شرکتهای موفق که پیشرفت داشتهاند، کار مؤسساتی و گروهی داشتند و کار فردی نمیکردند.
کار گروهی چه از جهت دنیوی و چه اخروی، سودمند است چراکه نتیجۀ آن بزرگ میباشد و جداً بسیار بزرگ است؛ و اجرای کار در آن، بسیار دقیق میباشد؛ به این خاطر که نظرات [مختلفی دربارهاش] وجود دارد. مثلاً فردی درباره موضوعی نظری دارد که صحیح است؛ ولی وقتی وارد مجموعه میشود، میبیند نقاط منفیِ بسیاری دربارهاش وجود دارد. بعد از آن، این کار پیشرفت میکند؛ و این مسئله به خاطر گروه و کار گروهی است.
همچنین گروه، باعث ازبینرفتن یکنواختی و خستگیِ کار میشود. باعث یکنواختی در کار نمیشود. کار فردی باعث روتینشدن میشود؛ ولی در کار گروهی، افراد به یکدیگر تذکر میدهند. [و با تذکر] اگر در کاری کوتاهی باشد، این روتینبودن و خستگی که در گروه است، از بین میرود.
همچنین ازجمله مسائل مثبت که کار گروهی آن را به وجود میآورد، این است که هر فردی میتواند رفتار خودش را بشناسد و نقاط مثبت و منفی خویش را بداند. با کار در همین گروه، این مسائل را میفهمد. وقتی اندیشهها را مطرح میکند و نقاط مثبت را متوجه میشود، این فرد میفهمد که این کار کامل است؛ و بعد میفهمد مسائلی است که از آنها غافل مانده است و باید فردی باشد که نسبت به آن تذکر دهد؛ بنابراین فرد میتواند از خلال کار گروهی، رفتار خویش را بشناسد. این مسئله از جهت علمی نیز ثابت شده است. نظریه دینامیک عمل در گروهها که متعلق به یکی از دانشمندان روانشناسی است و ثابت کرده است که فرد میتواند رفتار خود را از خلال کار در گروهها بشناسد؛ و پس از آن، نقاط منفی خود را میبیند و پس از آن، نقاط مثبت خود را میبیند؛ و نقاط منفی افرادی که با ایشان هستند را میبیند و نقاط مثبت خود را میبیند. بعد از آن میتواند، تکامل پیدا کند؛ بنابراین، کار در گروه، فرصتی برای تکامل است.
این مسئلهای است که قرآن کریم و اهلبیت (ص) به آن تشویق کرده است؛ و از جهت تجربی نیز ثابت شده است. این دانشمند روانشناسی و برخی دانشمندان و نویسندگان، ویژگیهای برای مجموعه بیان کردند تا متحد باشند و نتیجه بهتری بدهند.
امکانپذیر نیست ویژگیهایی که الآن ذکر میکنم، در مجموعهای موجود باشد، ولی نتیجهای در آن نباشد.
دانشمندان روانشناسی و ازجمله این دانشمند بیان میکنند که اگر این ویژگیها در مجموعهای باشند، این مجموعه نتیجه میدهد و متحد میشوند؛ و از جهت تجربی، مجموعهای نیست که به این ویژگیها چنگ زده باشد و نتیجه نداده باشد. اصلاً اینگونه نیست. در حقیقت ما در کار، به این ویژگیها نیازمندیم؛ مخصوصاً در کار بین دستان خداوند سبحان و متعال. کار باید گروهی باشد…
ادامه دارد…
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More