برآنیم تا حقايقى دربارۀ حضرت فاطمه سلام الله علیها صدیقه شهیده در بیان سیداحمدالحسن (ع) مدعی صادق یمانی موعود (ع ) بگوییم.
امام صادق (ع) فرمود:
«… اگر ادعاكنندهاى مدعى شد، از او عظائمی (مسائل بزرگ) را بپرسيد كه فقط كسى چون او مىتواند پاسخ دهد… .» الغیبة النعمانی، ص۱۷۳
ايشان (ع) راجع به حضرت فاطمه سلام الله علیها میفرماید:
اگر در تاريخ، نيک بنگريم صاحبدلانى را مییابیم كه به فراخور حال خويش کوشیدهاند با قلم انديشۀ زمینیشان افتانوخیزان، پردهای از پردههای نور پیچیدۀ شخصيت والاقدر يكى از دو درياى علم و معرفت و عقل كامل، آيةالله فاطمه زهرا (س) صدیقه شهیده را كنار بزنند و ايشان سلام الله علیها را از سوى گمانها و پندارهای خود به تعريف درآورند؛ اما تيرهايشان به هدف اندكى بيش برخورد نكرد؛ چراکه ايشان سلام الله علیها لفظ نيست تا به مدد فصاحت و بلاغت قابلبیان شود؛ بلكه رمز و معناست؛ و الفاظ حملکنندۀ معنا نيستند، بلكه ممكن است حامل گوشهای از معناى آن باشند.
آرى بايد فصل شكافندگى حقيقت، علم و معرفت با وجود قابلين فرا مىرسيد تا سینۀ صاحب علم الهی، همان كه خداوند دانش غیبیاش را در آن استوار كرد و سخنگوى ناطق قرآن قرار داد، در آخر زمان مبعوث گردد و با كلمات نغز و شيواى خويش كه از آسمان بر زمين نازل میشود از حجاب حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بهقدر ظرفهای فهم قلب ما پرده بردارد؛ كه امابيها يعنى ظرفى براى نزول قرآن كريم كتاب آسمانى خداوندِ حىِّ منان است.
از امام صادق علیهالسلام روایت است كه: «خدا فاطمه را از نورى كه در ابتدا روحى بدون پيكر بود آفريد». (کلینی، کافی، 1/440 ح3، ابواب تاریخ، باب تولد نبی صلی الله علیه وآله و وفات او)
اكنون بازمیگردیم به كلام آسمانى سید احمدالحسن علیهالسلام آنجا که از ركنى از اركان الهى، حضرت فاطمه زهرا (س) صدیقه شهیده سخن فرموده است:
«هر اسم از اسماء خدای سبحانومتعال سایهای در خلق دارد […] و سایه رحیم ـکه دروازۀ شهر کمالات الهی استـ فاطمه یا دروازۀ شهر علم است. (کتاب گزیدهای از تفسیر سورۀ فاتحه)
ایشان ع می فرمایند: «حضرت فاطمه (س)، باطن و درون دروازۀ شهر است و بیرون آن، حضرت علی (ع) و شهر، حضرت محمد (ص) است؛ در مقابلِ اسمهای سهگانۀ: الرحیم، الرحمن و الله. آنها که سلام وصلوات خداوند بر آنها باد، ارکان سهگانۀ هدایت و تجلّی ارکان سهگانۀ اسم اعظماند: الله، الرحمن و الرحیم.
و علم، جملگی در شهر است؛ پس هرگاه فرودآمدن آن خواسته شود، باید از باب و دروازه صورت گیرد و در ابتدا از باطن دروازه و سپس از ظاهر آن به سمت خلق نازل شود. باطن دروازه، حضرت فاطمه صديقه شهيده است که صلوات خدا بر او باد؛ پس نازلشدن در اوست و آن حضرت، ظرف علم باطن است و علم و آنچه در شهر است (پیامبر خدا (ص) یا قرآن) در او نازل شده است.»
قرآن، در شب قدر نازل میشود و قرآن در فاطمه (س) نازل میشود و شب قدر همان فاطمه (س) صدیقه شهیده است و همانطور که معصومین ع فرمودهاند «ما حجتهای خداییم و فاطمه حجّت خدا برماست»؛ و همان گونه که پیامبر ص فرمود: «فاطمه، مادرِ پدرش است». و مادر، ظرف است و فاطمه (یا باطن دروازه) همان ظرفی است که قرآن در آن نازل میشود و قرآن، محمد ص است.
و این معنای دوم باطن برای این حدیث است. پیامبر خدا (ص) در حدیث قدسی از قول خداوند میفرماید: «لولاک لما خلقت الافلاک، و لو لا علی لما خلقتک، و لو لا فاطمه لما خلقتکما» «اگر تو نبودی افلاک را خلق نمیکردیم و اگر علی نبود، تو را خلق نمیکردیم؛ و اگر فاطمه نبود، شما دو تن را خلق نمیکردیم.»
آنچه سزاوار است انسان، نيک در آن بينديشد، اين است كه:
ﭘﺲ ﺑﺮ ﻣﺮدم اﻃﺎﻋﺘﺶ و ﺧﻀﻮع در ﺑﺮاﺑﺮ اواﻣﺮش ﻻزم اﺳﺖ و اﻳﻦ ﻫﻤﺎن سجدهای اﺳﺖ ﻛﻪ ابلیس (لعنهالله) از آن سرپیچی کرد و هرکس که به درد ابلیس گرفتار باشد نیز آن [سجده] را نمیپذیرد.
﴿وَإِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ أَفَتَتَّخِذُونَهُ وَذُرِّيَّتَهُ أَوْلِيَاءَ مِنْ دُونِي وَهُمْ لَكُمْ عَدُوٌّ بِئْسَ لِلظَّالِمِينَ بَدَلًا ﴾ (كهف،٥٠)
(و آنگاه که به فرشتگان گفتیم که بر آدم سجده کنید، پس همه بهجز ابلیس سجده کردند و او از جنیان بود و از دستور پروردگارش سرپیچی کرد. آیا پس او و فرزندانش را بهجای من به ولایت میگیرید؟ در حالی که دشمن شمایند و چه بد پاداشی، ظالمان خواهند داشت).»
ای آقای من كه انبيا و اوصيا آرزو داشتند زمان شما را درک كنند و در خدمتت باشند، قدر تو را باید در سجدههای شكر دانست؛ پيوسته و طولانى؛ يگانه مفسرين قرآن، تنها شما برگزيدگان مخلصش هستید و برگزیدۀ امروزش شماييد كه از جمله غمانگیزترین سفارشهایت اين است:
(سید احمدالحسن ع، صفحه فیسبوک، ۱۸ مارس ۲۰۱۳)
و اکنون در راستای تحقق این خواسته كتاب فاطمة سلام الله علیها، صديقۀ شهيده، بهقلم دکتر عبدالعالى منصورى در ۴۴۴ صفحه به رشتۀ تحرير درآمده است.
بارالها ما را از كسانى قرار مده كه هنگام خواندن قرآن كريم سجده نمىكنند.
همچنین شما را به خواندن مطالب بیشتر در این زمینه دعوت می کنیم. لطفا اینجا کلیک کنید.
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More