یکی از اهداف اصلی دعوت امام مهدی (ع) که توسط وصی و فرستادۀ ایشان، به جهانیان معرفی شد، اجرای عدالت بر روی زمین است. لازمۀ این مسئله، این است که انسانهایی تربیت کند تا دستان او، در اجرایی و عملیشدن این موضوع باشند. ایشان با نگاشتن کتب متعددی، زمینۀ عدالت و اجرای آن را فراهم میکنند.
ازجمله مسائلی که برای اجرای عدالت در زمین، بدان نیازمند هستیم، احکام نورانی اسلام است که از منشأ حجت و خلیفۀ خداوند بیان شده باشد؛ لذا امام احمدالحسن (ع) با نگاشتن کتبی در این زمینه، در تحقق این مسئله تلاش میکنند. چراکه دین از دو بخش شریعت و عقیده تشکیل شده است. ایشان در خطبۀ «اکمال دین» به این مسئله اشاره و به اهمیت بحث شرایع و احکام تصریح میکنند؛ به همین دلیل اهمیت و مطالعۀ این بحث، بر هیچیک از انصار امام مهدی (ع) پوشیده نیست و همۀ ما باید برنامهای برای مطالعۀ این کتب داشته باشیم.
«’شرائعالاسلام فی مسائل الحلال و الحرام’ (احکام و شرایع اسلام در مسائل مربوط به حلال و حرام) نوشتۀ دانشمند فاضل و دوستدار دلسوز و خیرخواه آلمحمد(ع)، ابوالقاسم نجمالدین جعفر بن حسن (خداوند، رحمتش کند) است. او برای شناخت احکام شریعت اسلام از طریق روایات پیامبر و ائمه (ع) آنچه در توان داشت انجام داده است؛ اما در بعضی امور به خطا رفته و در مواردی نیز مردد شده است؛ البته این خطاها نه از روی عمد، بلکه به دلیل کوتاهی بوده و راهی برای دفع آن نداشته است.
این کتاب را به دستور امام مهدی(ع) و بر اساس آنچه از ایشان آموختم تصحیح و احکام شریعت اسلام را بیان نمودم. ایشان مرا امر فرمودند تا علومی را که اهلش موجود و زمانش رسیده است بیان کنم و آنچه را وقتش نرسیده، به وقتش موکول کنم؛ و هرکس با این احکام مخالفت کند با امام مهدی(ع) مخالفت کرده است:
(قالَ رَبِّ احْکمْ بِالْحَقِّ وَ رَبُّنَا الرَّحْمنُ الْمُسْتَعانُ عَلى ما تَصِفُونَ) (انبیاء، 112) (گفت: خدایا بهحق داورى کن، پروردگار ما مهربان است و بر آنچه توصیف مىکنید از او یاری میخواهیم).
به دلیل کوتاهی، از درگاه خداوند و رسولش و امام مهدی(ع) عذر میخواهم و از خدا میخواهم که گناه گذشته و آیندۀ مرا ببخشاید.
ای خداوند بزرگ! گناه بزرگ مرا ببخشای؛ چراکه گناه بزرگ را جز بزرگ نمیبخشد:
(إِنَّا فَتَحْنا لَک فَتْحاً مُبیناً * لِیغْفِرَ لَک اللهُ ما تَقَدَّمَ مِنْ ذَنْبِک وَ ما تَأَخَّرَ وَ یتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَیک وَ یهْدِیک صِراطاً مُسْتَقیماً) (فتح،1 و 2) (ما براى تو گشایشی آشکار فراهم ساختیم * تا خداوند گناه گذشته و آیندۀ تو را ببخشد و نعمتش را بر تو تمام کند و به راه راست هدایتت فرماید).
گنهکار تقصیرکار
احمدالحسن
15شعبان1426ه. ق
[۲۸شهریور۱۳۸۴ه. ش]»توصیهای که به شما داریم، این است: به این دلیل که بحث احکام، بحثی دقیق و عبارات آن دقیق است، لذا سعی شده از عبارات ساده و روان و درعینحال تخصصی استفاده شود؛ همچنین از خوانندۀ گرامی تقاضا داریم پیش از عمل به مضمون کتاب، به متن عربی آن مراجعه کند؛ و در جایی که ترجمۀ مطلب، ظاهر روشنی ندارد، به متخصصین احکام (کارگروه شرایع مؤسسۀ رسمی وارثین ملکوت) مراجعه کند تا دچار اشتباه در برداشت نشود. انشاءالله همگی سه جلد عربی و فارسی این کتاب را تهیه کنیم و در برنامۀ مطالعاتی روزانه خود قرار دهیم و از ترویجدهندگان احکام نورانی اسلام، بین مؤمنین و مردم باشیم تا هدف امام مهدی(ع) و فرستادۀ ایشان، سید احمدالحسن (ع) که همان اجرای عدالت بر روی زمین است، محقق شود.
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More