دین آخرالزمان

پاسخ‌های فقهی متفرقه، جلد2

امام احمدالحسن (ع) در بحث آیۀ اکمال دین و در کتاب شریف عقاید اسلام، می‌فرماید:

«برحسب این آیه، آنچه کامل شده، دین است و دین همان شریعت و عقیده است و قائل‌شدن به کامل‌نبودن هرکدام از آن دو، با ظاهر آیه، در تعارض است… .» (عقاید اسلام، بحث آیۀ اکمال دین)

اهمیت بحث شرایع، بر هیچ فردی پوشیده نیست و امام احمدالحسن (ع)، در کتب خودشان، بر آن تأکید فرموده است. ایشان در یکی از کتب خود می‌فرمایند: «اگر بنده، خداوند سبحان و متعال و عبادت او و اطاعت از جانشین او در زمینش و کفر به طاغوت و تلاش برای برکندن سلطۀ شیطان را برگزیند، باید این عبادت‌ها و اطاعت را که اصلی برای فروع بسیار است، به پایان برساند؛ عبادات و معاملاتی نظیر نماز، روزه، زکات، امربه‌معروف و نهی‌از‌منکر، پذیرفتن حکم خداوند و قوانین او در تجارت، اقتصاد و اجتماع و به‌طورکلی جنگ و صلح و سیاست.» (گزیده‌ای از تفسیر سوره فاتحه، بخش «ایاک نعبد و ایاک نستعین»)

پیش از ایمان به ایشان (ع)، با عقاید و احکامی آشنا بودیم و با آن‌ها خو گرفتیم که برخی از آن‌ها اشتباه بوده است؛ لذا تصمیم گرفتیم تا حکم صحیح را از بیان امام (ع) ارائه دهیم تا با دانستن حکم صحیح، اشتباهاتی که در ذهن ما نقش بسته، از بین برود. یکی از کتبی که توسط امام احمدالحسن (ع) تألیف شده است و در بین دستان ماست، کتاب «پاسخ‌های فقهی متفرقه،ج2 (الاجوبة الفقهیة متفرقة)» است که شامل پاسخ‌های فقهی متفرقه‌ای، از سوی ایشان است. دکتر علاءسالم بر این کتاب، مقدمه‌ای نوشتند که با یکدیگر، آن را مطالعه ‌می‌کنیم. ایشان در این مقدمه، بیان می‌کند:

از حارث بن مغیره نصری روایت‌ شده است: به ابوعبدالله (ع) عرض کردم: امام قائم (ع) با چه چیزی شناخته می‌شود؟ حضرت فرمود: «با سکینه و وقار.» عرض کردم: و با چه ابزاری؟ فرمود: «او را با حلال و حرام می‌شناسی و اینکه مردم به او نیازمندند و او به احدی نیازمند نیست و سلاح رسول خدا (ص) نزد اوست.» گفتم: آیا او جز وصیِ فرزند وصی خواهد بود؟ فرمود: «جز این نخواهد بود که او وصی و فرزند وصی است.»(غیبت نعمانی،ص129)

در پرتو این راه آشکار و روشن الهی ‌که آل محمد (ع) در شناسانیدن امام قائم (ع) تبیین فرموده‌اند، 75 پرسشی را که به‌طورمعمول، بیشترِ مردم به آن مبتلا هستند، به انصار خداوند، انصار امام مهدی (ع)، تقدیم می‌کنم. پرسش‌هایی که در رابطه با احکام فقهی مختلف، به سید احمد‌الحسن (ع) ارائه شده و مضمون بیشترشان در صفحۀ ارتباطی سایت انصار الله مطرح شده است؛ ازآنجاکه پرسش‌های مطرح‌شده در این پرسش‌ها اهمیت خاصی دارند، مدوّن‌کردن این پاسخ‌ها و گنجاندن آن‌ها در این کتاب، بسیار مفید است. برای وضوح و دسته‌بندی بهتر، مختصری، این پرسش‌ها را مرتب کردم.

آقای من، احمد‌الحسن… هر‌چند میان ما و شما حایلی تقدیر شده است و روزها در انتظارت، به ماه‌ها و سال‌ها منتهی شد و شما آواره و رانده شدی، اما لطف و رحمت خود را از ما که خطاکارانی تقصیرکار در حق شما، آل محمد،  هستیم، دریغ نفرمودی؛ جز این نیست که دست ما را بگیری و به راه راست استوار الهی رهنمون سازی و حلال و حرامش را به ما بنمایانی، تا آن حلقۀ پاک، به ولایت شما تکمیل شود؛ همان ولایتی که خداوند سبحان، عهد و میثاقش را از خلایق گرفته است.

ای پسر رسول خدا، آنچه از شرع خداوند را که با پاسخ‌دادن به سؤالاتی که بر شما عرضه شده است برای ما روشن ساختی، گردآوری کردم و آن را تقدیم پیشگاهتان می‌کنم. سؤالاتی که با تمام قساوت و سنگدلی این روزگار و اهالی‌اش، به آن‌ها پاسخ دادی؛ احکام و شریعتی که این‌گونه اراده شده بود که همچون غیبت شما، غایب و پنهان بمانند تا عالمان بی‌عمل، زندگانی مردمان را با احکام و دستوراتی که به‌هیچ‌وجه راهی به دین خدا و شرع او ندارند، آکنده کنند. از خدای سبحان، مسئلت دارم و امیدوارم که برای بر‌پا‌یی دین و حاکمیتش، شما را در زمینش تمکین دهد. و سپاس و ستایش تنها از آنِ خداوند، پروردگار جهانیان است.

8شعبان1434

علاء

در این کتاب، از این مباحث سخن به میان آمده است؛ که عبارت‌اند از:

طهارت، نماز، روزه، خمس و زکات، حج، استخاره، قسم دروغ به قرآن‌خوردن، غیبت، غذاها و نوشیدنی‌ها، عقیقه، استفاده از گردنبند برای مردان، مشاهدۀ فیلم‌های توهین‌آمیز به معصومین، صحبت مرد و زن از طریق اینترنت، موارد مربوط به زنان، ازدواج و طلاق، مسائل مربوط به فرد و خانواده و ارتباط با دیگران، اعمال و معاملات، مسائل مربوط به ارث، مسائل مربوط به پزشک و مسائل مربوط به حیوانات.

این کتاب را می‌توانید به مراجعه با سایت فارسی و همچنین نسخۀ‌ عربی آن را با مراجعه به سایت عربی تهیه کنید. لینک دانلود فایل‌ها در ذیل، موجود هستند:

پاسخ‌های فقهی متفرقه، ج2:

الاجوبة الفقهیة متفرقة، ج2:

https://almahdyoon.org/arabic/documents/books-saed/Ajwiba-fi9h-2.pdf

ان‌شاءالله بتوانیم، در یادگیری و گسترش احکام نورانی اسلام، مؤثر و همیشه عامل به آن باشیم و در آموزش آن، یکدیگر را یاری کنیم.

کاربر2

Recent Posts

گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت سوم)

عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پس‌از او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More

1 ماه ago

مدعیان خیر

مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More

2 ماه ago

آیا معجزه راه ثابت شناخت فرستادگان الهی است؟

 گفت‌وگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More

2 ماه ago

آیا فرگشت یک هدف کلان دارد؟

به قلم: شیث کشاورز   امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریه‌ای است که در جامعۀ علمی، به‌طور گسترده به‌عنوان توضیحی کاملاً… Read More

2 ماه ago

پاسخ به اتهام فرصت‌طلبیِ پیامبر(ص) و یادگیری ایشان از اهل کتاب

پاسخ به تئوفان اعتراف‌کننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More

2 ماه ago

«رؤیا» دریچه‌ای به‌سوی ملکوت

وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More

2 ماه ago