سپس خداوند بهجاآوردن حج بهسوی خانهاش ـبیتالله الحرام (کعبه)ـ را تشریع نمود تا مردم بهوسیلۀ آن، ولایتشان را بر حجت خدا در زمانشان عرضه کنند و به تقصیر و کوتاهی در حق او اعتراف ، و از تقصیر و کوتاهی که در حق او روا داشتهاند، استغفار و طلب بخشش نمایند؛ همانطور که خداوند به مسلمانان دستور داد تا کعبه را قبلۀ خویش قرار دهند؛ برخلاف امتهای پیشین که بیتالمقدس قبلهشان بوده است.
1. کعبه، ارتباط تنگاتنگی با ولایت دارد؛ چراکه حج بهسوی آن، برای دیدار با حجت و عرضۀ ولایت بر وی از جانب مردم و استغفار و درخواست بخشش از تقصیر و کوتاهی در حق او، قرار داده شده است.
2. کعبه، قبلۀ نماز و سجود برای خداوند سبحان و متعال است؛ با اینکه سجده پیش از آن، برای آدم(ع) ـخلیفه و جانشین خدا و حجت اوـ بوده است؛ و حتی سجده برای نوری بوده که در صلب او قرار داشته که همان نور امیرالمؤمنین(ع) است؛ بنابراین نخستین قبلهای که فرشتگان روی به سویش آوردند، علی بن ابیطالب(ع) است؛ پس قبلۀ حقیقی، کعبه و سنگها نیست؛ بلکه آن گوهری است که کعبه به دنیایش آورد و او همان ولی خدا و حجت تام الهی، علی بن ابیطالب(ع) است. ازهمینرو حجرالأسود در رکن کعبه قرار داده شده است؛ چراکه این سنگ، کتاب میثاقی است که خداوند بر ولایت علی بن ابیطالب(ع) از مردم گرفته است.
حقتعالی میفرماید: (أَلَمْ تَرَ أَنَّ اللهَ يَسْجُدُ لَهُ مَن فِي السَّمَاوَاتِ وَمَن فِي الْأَرْضِ وَالشَّمْسُ وَالْقَمَرُ وَالنُّجُومُ وَالْجِبَالُ وَالشَّجَرُ وَالدَّوَابُّ وَكَثِيرٌ مِّنَ النَّاسِ وَكَثِيرٌ حَقَّ عَلَيْهِ الْعَذَابُ وَمَن يُهِنِ اللهُ فَمَا لَهُ مِن مُّكْرِمٍ إِنَّ اللهَ يَفْعَلُ مَا يَشَاء)(حج، 18) (آيا نمیبینی که هرکس در آسمانها و هرکس که در زمين است و آفتاب و ماه و ستارگان و کوهها و درختان و جنبندگان و بسياری از مردم، خدا را سجده میکنند؟ و بسيارى هستند كه عذاب بر آنان محقق شده است؛ و هركه را خدا خوار كند هیچ گرامىدارندهاى نخواهد داشت؛ چراكه خدا هرچه بخواهد انجام مىدهد).
آنچه باقی میماند، این است که قبله، همان چیزی است که بهواسطۀ آن بهسوی خداوند روی آورده، و با آن، خداوند سبحان و متعال شناخته میشود؛ بنابراین، قبلۀ حقیقی، انسان کامل است که با او خداوند شناخته میشود؛ و او، همان وجه الله سبحانومتعال است که با آن با خلقش رویارو شده است و توجه و روکردن به او، همان توجه به خداوند است؛ و انسان کامل، علی بن ابیطالب(ع)، سرور اوصیا و اولیاست.
و خداوند او را از کعبه ظاهر و نمایان تا به مردم بگوید که این انسان، قبلۀ شماست و حج شما بهسوی اوست؛ و تا خداوند سبحان و متعال بگوید که من کعبه را فقط بهخاطر علی(ع) و اینکه علی(ع) در آن متولد شود آفریدهام؛ و اگر مرا فرزندی میبود، همانی بود که در خانهام به دنیا آمده است: (قُلْ إِن كَانَ لِلرَّحْمَنِ وَلَدٌ فَأَنَا أَوَّلُ الْعَابِدِينَ) (زخرف، 81) (بگو اگر براى [خداى] رحمان فرزندى بود، خودِ من نخستين پرستندگان بودم).
عیسی(ع) سخنی به این معنا میفرماید: «شما ای علمای بیعمل! میگویید آنکه به هیکل سوگند یاد کند، بر سوگندش استوار نمیماند؛ ولی کسی که به طلای هیکل قسم بخورد، بر سوگندش پایبند میماند. ای کوردلان، کدامیک بزرگتر است؟ طلا یا هیکلی که به طلا قداست بخشیده است؟» (متشابهات، ج3، س 87)
والحمدلله رب العالمین
دیگر مقالات ما را در این زمینه بخوانید…
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More