بسم الله الرحمن الرحیم و الحمد لله
امام علی(ع) در خطبۀ 38 نهجالبلاغه در تعریف شبهه فرمودند: «وَ اِنَّما سُمِّیَتِ الشُّبْهَةُ شُبْهَةً لاِنَّها تُشْبِهُ الْحَقَّ. فَاَمّا اَوْلِیاءُ اللّهِ فَضِیاؤُهُمْ فیهَا الْیَقینُ، وَ دَلیلُهُمْ سَمْتُ الْهُدى. وَ اَمّا اَعْداءُ اللّهِ فَدُعاؤُهُمْ فیهَا الضَّلالُ، وَ دَلیلُهُمُ الْعَمى. فَما یَنْجُو مِنَ الْمَوْتِ مَنْ خافَهُ، وَلا یُعْطَى الْبَقاءَ مَنْ اَحَبَّهُ» «شبهه را براى اين شبهه ناميدند كه به حق شباهت دارد. اما نور هدايتكنندۀ اولیای خدا در شبهات، يقين است و راهنماى آنان، مسير هدايت الهى است. ولی دشمنان خدا، دعوتكنندهشان در شبهات، گمراهى است و راهنماى آنان كورى است. آنكس كه از مرگ بترسد نجات نمىيابد و آنكس كه زندهماندن را دوست دارد براى هميشه در دنيا نخواهد ماند.»
شیخ کورانی: جا دارد یادآور شوم که من هیچ روایتی از اهلبیت(ع) مبنی بر خرابشدن بغداد یا زورا نیافتم.
شیخ كورانی میگوید: «جا دارد یادآور شوم که من هیچ روایتی از اهلبیت(ع) مبنی بر خرابشدن بغداد یا زورا نیافتم. از نظر من روایاتی از این دست، از جعلهای پیروان بنیامیه بوده است تا با روایات واردشده از اهلبیت(ع) دربارۀ نابودی شام در عصر امام مهدی (ع) مقابله کند.»
به خدا سوگند، اهالی آن باقی خواهند ماند تا اینکه گویند خانهها و قصرهایش بهشت و زنانش حورالعین و جوانانش جوانان بهشتیاند. گمان میکنند خداوند روزی بندگان را جز در آنجا تقسیم نکرده است. در آن به خدا و رسول خدا(ص) افتراها میبندند و برخلاف کتاب خدا حکم میدهند و گواهی دروغین و شرب خمر و فجور و خوردن حرام و خونریزی کنند. از دنیا چیزی نماند مگر اینکه در آن باشد. سپس خداوند متعال با آن فتنهها و پرچمها زورا را خراب میکند تا حدی که وقتی کسی از آنجا گذر کند بگوید زمانی اینجا زورا بود.» [2]
5- از رسول خدا(ص) روایت شده است: «شهری میان دجله و دجیل، و قطربل و صراة بنا خواهد شد که گنجهای زمین بهسویش روانه شود و در زمین فروخواهد رفت (یعنی بغداد).» [5]
پرسش سیوهشتم در قسمت بعدی مطرح شده است.
پرسش 39:
شیخ كورانی در كتاب خود دربارۀ توافق برای مناظره و مباهله میان او و سید احمدالحسن(ع) سخن به میان آورده، مینویسد: «او دو نفر را فرستاد و ما تصمیم گرفتیم كسی را برای مناظرۀ با او بفرستیم. من شیخ عبدالحسین حلفی را به تنومه فرستادم. دجال با او مناظره نكرد؛ ولی مباهله را پذیرفت و شط العرب را بهعنوان مكان مباهله تعیین كردند؛ ولی دجال عقبنشینی كرد و حاضر نشد! شیخ عبدالحسین حلفی به حضورم آمد و گفت: متأسفانه او از این مباهله فرار كرد. پرسیدم: چگونه میخواستی با او مباهله كنی؟ گفت: وعده گذاشته بودیم فردای آن روز در شط العرب مباهله كنیم و مكان را معین كردیم و او پذیرفت. من حضور پیدا كردم؛ اما او نیامد و اگر حضور مییافت قصد داشتم شانهام را به شانهاش بچسبانم و به او بگویم: «از خدا بخواه كه از بین ما شخص باطل را هلاک و شخص مُحِق را نجات دهد.» و خودم و او را در شط العرب میانداختم و من یقین داشتم كه نجات خواهم یافت و او غرق خواهد شد.»
هرکس كه از نوشتههای سید احمدالحسن(ع) در بیانیهها و كتابهایش آگاهی داشته باشد، بهخوبی میداند كه او تحدی به مناظره را متوجه بزرگان علمای ادیان سهگانه كرده است؛ اما كوچکترها ـمثل كورانیـ اینها باید با انصار سید احمدالحسن(ع) رویارو شوند. حال این شخص كه مرید این كوچکترهاست چه حرفی برای گفتن دارد؟ واقعاً خندهآور است.
تا همین امروز «تحدی علمی» (دعوت به مناظرۀ علمی) همچنان باقی است و سید احمدالحسن(ع) موضوعات دینی و علمی دیگری در زمینههای فیزیک نظری، زیستشناسی تكاملی و دیگر موضوعها معین كرده است.
در خصوص مباهله هم بیانیهای وجود دارد كه سید احمدالحسن(ع) از گذشته صادر كرده و در آن بزرگان علمای ادیان سهگانه را برای مباهله به مبارزه طلبیده است. در اینجا توضیح یک نکته ضروری است.
بزرگان علمای ادیان سهگانه خود را رهبران دین الهی در زمین میخوانند و سید احمدالحسن(ع) به آنها میفرماید امام مهدی(ع) مرا فرستاده است و در نتیجه منصبی كه شما ادعا میكنید از آنِ شما نیست؛ بلكه فقط برای امام مهدی و فرستادۀ اوست. اگر دلایلی را كه بر شما عرضه داشتهام نمیپذیرید و یقین دارید شایستگی مناصبی را كه ادعا میكنید دارید، پس بهیقین خود، عمل و با من مباهله کنید.
پس با چنین تصوری مسئلۀ مباهله آنگونه نیست كه كورانی بیان داشته است؛ اینكه «دری» باشد، گشوده، برای هرکسی که بیاید و برود! این شخصی كه كورانی از او یاد كرده و حتی خود كورانی از جمله مدعیان منصب حجت خدا نیستند (چون او خودش تنها پیرو شخصی دیگر است، نه بیشتر) و در نتیجه مباهله با او بیمعنا خواهد بود.
این را عرض کردم تا فضای کُمِدی كه كورانی به تصویر کشیده است برای شما روشن شود. این دروغی است رسواکننده.
پاورقیها:
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More