برخی از معاندین دعوت یمانی معتقدند کتاب «توهم بیخدایی نوشته سید احمد الحسن» کپی شده از کتاب «وهم الالحاد د. عمرو شریف» است! البته آنها برای ادعای دروغین خود دلیلی ارائه نکرده و صرفاً شباهت نام را بهعنوان دلیل مطرح میکنند! در این یادداشت کوتاه به پندار و تصور غلط آنها پاسخی محکم ارائه خواهیم کرد.
ابتدا این شبهه را از جهت تاریخ نگارش بررسی میکنیم. سید احمد الحسن در تاریخ 2012.12.17 یعنی 6 سال پیش در صفحه رسمی فیسبوک خودشان در مورد نوشتن کتاب توهم بیخدایی سخنانی را فرمودند: «سعی میکنم که موضوعاتی مرتبط با خلق و اثبات وجود الله و عدم او را مطرح سازم. اينها موضوعات علمی بسيار مهم میباشند و آنچه در ميدان علمی میبینم اين است که الحاد از لحاظ علمی پيروز است و آن هم با معدل بسيار بالا در برابر کسانی که ادعای نمايندگی اديان را میکنند. پس اینها که خود را علما مینامند، چه مسلمانان شيعه و سنی و وهابيت يا مسيحيان و يا يهود به مسائل دانشمندان بيولوژی تکاملی و غير آنها که مطرح میسازند اصلاً بدون هوشياری پاسخ میدهند، پس آنها مانند کسی هستند که مسئلهای را به اشتباه شنيده و متوجه شده در نتیجه به اشتباه پاسخ گفته. بنابراین کتابی در اين باب نوشتم که الآن تقريباً کامل است و در آن مهمترین نظريات علمی تجربی ثابت و يا رياضی و نظری را مورد مناقشه قرار دادم. ان شاءالله زمانی که ببينم اشخاصی از لحاظ شناخت شايستگی آن را داشته باشند، آن را منتشر خواهم کرد؛ تا آنچه را نوشتم متوجه شوند، زيرا که نياز به اطلاع در مورد علومی مانند زمینشناسی تاريخی (يا تاريخ زمين)، تاريخ قديم و آرکئولوژی (علم آثار)، علم بيولوژی تکاملی، فيزيک نظری، کیهانشناسی (علم حيات)، مردمشناسی، علم مهندسی ژنتيک و پزشکی و فلسفه و غير آنها است.» (پیام فیسبوک سید احمد الحسن)
سید احمد الحسن (ع) در این سخنان بیان میکنند که کتاب توهم بیخدایی را تقریباً کامل کردند و زمانی که ببينند اشخاصی از لحاظ شناخت شايستگی آن را داشته باشند، آن را منتشر خواهند کرد. بنابراین سید احمد الحسن در اواخر سال 2012 میلادی کتاب توهم بیخدایی را تقریباً تکمیل کردند و قصد منتشر کردن آن را داشتند.
با مراجعه به کتاب توهم بیخدایی متوجه میشویم تاریخ انتشار کتاب سال 2013 م، 1434 هـ.ق میباشد؛ یعنی تقریباً در اوایل سال 2013 میلادی این کتاب را به پایان رساندند و این در حالی است که با مراجعه به کتاب وهم الالحاد د.عمرو شریف میبینیم تاریخ کتاب را نوامبر و دسامبر سال 2013 میلادی، یعنی محرم سال 1435 هـ.ق میداند؛ یعنی در اواخر سال 2013 ایشان کتابشان را منتشر کردند. در نتیجه حدود یک سال قبلتر از اینکه د.عمرو شریف کتابشان را منتشر کنند، کتاب توهم بیخدایی سید احمد الحسن به پایان رسیده و منتشر شده بود.
اما سؤالی که اکنون مطرح میشود این است که آیا اساساً بین کتاب «توهم بیخدایی سید احمد الحسن» و کتاب «وهم الالحاد عمرو شریف» شباهتی وجود دارد؟ با مراجعه به صفحه رسمی فیسبوک سید احمد الحسن میبینیم که ایشان از تاریخ 2012.12.20 در طی چند روز و چند پیام مطالبی را در صفحه فیسبوک خود قرار دادند. مطالبی در مورد تمدن سومر و اکد، این بخشی از مطالب فصل 5 کتاب توهم بیخدایی است و این نکته نشان میدهد که کتاب توهم بیخدایی ایشان در همین مدت، تقریباً به پایان رسیده بوده و کامل شده بوده؛ سید احمد الحسن مدتی بعد مطالب دیگری نیز از فصلهای مختلفی از کتاب توهم بیخدایی را در صفحه فیسبوک خودشان قرار دادند و همه این مطالب نشان میدهد که کتاب ایشان تقریباً یک سال قبلتر از کتاب د.عمرو شریف به پایان رسیده بود.
در مورد مطالب کتاب توهم بیخدایی امام احمد الحسن باید بگوییم که کتاب ایشان از 6 فصل تشکیل شده است و بهطورکلی در این فصلها از چند موضوع محوری سخن گفتهاند:
بیشتر بخوانید: آیا تکامل حیات یک فکت (Fact) و واقعیت غیرقابل انکار است؟
بیشتر بخوانید: آیا تمدن انسانی از امارات متحده عربی آغاز شده است؟ مکان و زمان طوفان نوح کجاست؟
بنابراین با مطالعه کتاب توهم بیخدایی سید احمد الحسن (ع) ما بهطورکلی با اثرات خداوند در جهان هستی و حیات زمینی، تاریخ انسان (موافق با متون دینی و یافتههای علمی) و خاستگاه و منشاء فرهنگ انسانی آشنا خواهیم شد.
بیشتر بخوانید: چرا باید «کتاب توهم بیخدایی نوشته سید احمد الحسن» را حتما بخوانیم؟
حال میخواهیم مطالب کتاب د.عمرو شریف را نیز بررسی کنیم تا ببینیم چه تفاوتهای اساسی در این دو کتاب است. کتاب وهم الالحاد د.عمرو شریف از 5 فصل تشکیل شده است و در هر فصلی از مسائلی سخن میگوید. مقدمه کتاب را د.محمد عماره نگاشته و توضیحاتی در مورد این کتاب داده است که الآن فرصت سخن از آن نیست. ایشان در مقدمه کتاب در مورد الحاد و بیخدایی در قرآن کریم سخن میگوید و آیات در این مورد را میآورد.
بیشتر بخوانید: چرا داروین مورد انتقاد و نکوهش عمده دینداران است؟
با مطالعه این کتاب متوجه میشویم که د.عمرو شريف در مورد بسیاری از مسائلی که ملحدین بهواسطه آن نسبت به دین اشکال میگیرند، سخن نمیگوید. مثلاً موضوعاتی نظیر هدفمندی تکامل، تصادفی محض نبودن جهشهای ژنی، موافقت متون دینی با نظریه تکامل، روایت صحیح طوفان نوح، تفسیر علمی چگونگی تولد عیسی مسیح، عدم امکان ارائه تفسیر مادی برای ایثارگری حقیقی، چگونگی خلقت نفس و جسم آدم، تاریخ بشریت (بهگونهای که موافق یافتههای علمی و متون دینی باشد)، رؤیای صادقه از دیدگاه علم، تصادفی نبودن پیدایش حیات و …
در نتیجه بین کتاب توهم بیخدایی سید احمد الحسن (ع) و کتاب وهم الالحاد د.عمرو شریف شباهتی وجود ندارد و شاید بتوانیم بگوییم که شباهت فقط در نام کتاب است و در مورد نام کتاب نیز با بررسی تاریخ نگارش کتاب توهم بیخدایی سید احمد الحسن در ابتدای این مقاله متوجه شدیم که سید احمد الحسن (ع) تقریباً یک سال قبلتر و زودتر از د.عمرو شریف کتابشان را نگاشتند و این نام را برای کتابشان انتخاب کردند.
با ما در ارتباط باشید از طریق:
کانال توهم بی خدایی
گروه پاسخگویی توهم بی خدایی
پیج اینستاگرام توهم بی خدایی
کانال یوتیوب توهم بی خدایی
وبسایت توهم بی خدایی و الحاد
نظرات و سؤالات خود را برای ما ارسال نمایید.
🆔 : @warethinmalakoot_tavahom
✉️: Atheism_delusion@varesin.org
عیسی به آمدن مدعیان دروغین بسیاری هشدار داده است، اما نگفته هر مدعیِ پساز او کذاب است. به قلم: متیاس… Read More
مصیبت برتر قسمت دوم به قلم: نازنین زینب احمدی مقدمه در بخش پیشین این مجموعه، با تکیه بر اهمیتی که… Read More
گفتوگوی داستانی دربارۀ دعوت فرستادۀ عیسای مسیح (قسمت دوم) به قلم: متیاس الیاس از پیشنهادِ رفتن نزد کشیش استقبال کرد… Read More
به قلم: شیث کشاورز امروزه نظریه تکامل (فرگشت) نظریهای است که در جامعۀ علمی، بهطور گسترده بهعنوان توضیحی کاملاً… Read More
پاسخ به تئوفان اعترافکننده | قسمت چهارم به قلم: ارمیا خطیب • پیشگفتار در قسمت پیشین به سه ادعای تئوفانس… Read More
وظیفۀ مؤمنان در قبال رؤیا در پیشگاه فرستادۀ الهی به قلم: نوردخت مهدوی مقدمه رؤیا، سفری شیرین و روحانی است… Read More