در این مقاله میخواهیم به علم سید احمدالحسن بهعنوان دومین معیار تشخیص حجت بپردازیم؛ هرچند میدانیم در توانمان نیست در این مقدار حتی قطرهای از آن را شرح دهیم.
در مقالۀ گذشته در رابطه با وصیتی که سید احمدالحسن به آن احتجاج کرده صحبت به میان آمد؛ وصیتِ بازدارنده از گمراهی که از رسول خدا (ص) در شب وفاتشان توسط امیرالمؤمنین (ع) املا شد.
دانستیم که از ویژگیهای این وصیت، اشاره به شخصی بهنام «احمد» بهعنوان وصی امام مهدی(ع) و اولین مؤمنان در زمان ظهور و اصلیترین دلیل حقانیت سید احمدالحسن است. این نص تشخيصی بر اساس قرآن کریم و روایات برای همۀ مسلمانان در خصوص حقانیت سید احمدالحسن کافی است.
باید توجه داشته باشیم که ما در عصری زندگی میکنیم که تکنولوژی و ارتباطات و سطح تفکر بشریت در بالاترین سطح تاریخ خود قرار گرفته و عقاید انسانها به حدی گسترده و گوناگون است که حتی در یک مکتب مشترک نمیتوان دو انسان را با عقیدهای با همپوشانی کامل یافت. حال تصور کنید شخصی برای تمام عقاید و تفکرها با علمش روشنگری کند!
علم منجی باید پاسخگوی عقاید تمام جهان باشد زیرا دعوتش جهانی است و محدود به منطقهای با عقاید خاص نیست.
از امام صادق (ع) روایت شده است که فرمود:
«علم بیستوهفت حرف است و همۀ آنچه پیامبران آوردهاند تنها دو حرف است و مردم تا امروز جز آن دو حرف را نمیشناسند. هنگامیکه قائم ما قیام کند، بیستوپنج حرف دیگر را ظاهر میسازد و آن را بین مردم نشر میدهد، و آن دو حرف را نیز ضمیمه میکند و بیستوهفت حرف را منتشر میسازد.» (١)
در مقالات گذشته جنس علمی که همراه حجت خداست با ثقلین تبیین شد که همان علم صعود و ارتقا در ملکوت یا همان علم دین است که هدف از خلقت را که شناخت خداوند است میسر میسازد.(٢)
قائم آلمحمد (ع) در عصر حاضر با شبهات و سؤالات بسیاری روبهروست. از سویی بیخدایان و مخالفان دین که با مطرحکردن شبهات و تضادهای علمی از متون قرآن و عقاید ادیان الهی، علم را در مقابل دین قرار دادهاند که در این میان جهل علمای ادیان و تفاسیر غیرعلمی آنها بر طبل پیروزی بیخدایان میکوبد؛ از سویی دیگر اختلافات علما در مباحث توحیدی، فلسفی، عقیدتی و تفاسیر متفاوت آنها از متشابهات قرآن و روایات که منجر به تشکیل مکاتب گوناگون توسط آنها شده است. جالب اینکه همۀ آنها عقیده و تفاسیر خود را برگرفته از اسلام حقیقی میدانند و مکاتب دیگر را محکوم میکنند!
در این میان چه کسی شایستهتر از فرستادۀ امام مهدی(ع) و طالع مشرقی است که نور را از ظلمت جهل جدا کرده و فصل الخطاب تمام عقاید و افکار شده است؟
امیر مؤمنان در کوفه خطبهای قرائت کرده و فرمود:
«… بدانيد اگر از انقلابگر مشرق پيروی كنيد، او شما را به راه و روش پيامبر راهنمايی میکند و از بيماری كری و كوری و گنگی رهايی میبخشد، تا از رنج طلب و ظلم آسوده شوید و بار سنگین را از شانههایتان بر زمین نهید… .» (٣)
جالب است بدانید از سید احمدالحسن تا بدین لحظه بیش از پنجاه جلد کتاب در زمینههای مختلف منتشر شده که با وجود حجم کم و بیانی ساده، تمام شبهات علمی و دینی را پاسخ داده و دربی عظیم از معرفت الهی را بهسوی بشریت گشوده است!
در یکی از کتب سید احمدالحسن بهنام «توهم بیخدایی»، ایشان ضمن پاسخ به همۀ شبهات بیخدایان نسبت به دین، بسیاری از رویدادهای الهی را با زبان فیزیک کوانتوم شرح میدهد. سید احمدالحسن در این کتاب با آخرین متدهای علمی و نظریههای تأییدشده، دین را با علم گره میزند تا به توهم بیخدایی مخالفان خدا پایان دهد.
در این کتاب میتوان پاسخ اساسیترین سؤالات علمی را یافت؛ از جمله:
نظریۀ تکامل و چگونگی توجیه آن با داستان خلقت آدم(ع) در کتب الهی، شرح علمی طوفان نوح(ع) و جزئیات دقیق آن با شواهد علمی زمینشناسی و رد توهمات علمای ادیان در این مسئله، تشریح علمی عمر نوح(ع) با نظریات علمی مانند نسبیت خاص از طریق تبیین تفاوت دید ناظر خارجی و داخلی، چگونگی تولد عیسی(ع) بدون پدر و توضیح ژنتیکی آن، توضیح تشکیل ماده در خلأ (هیچِ کوانتومی) و تفاوت آن با نامولد بودن عدم، پاسخ به یکی از اساسیترین سؤالات فلسفی اینکه «ما داخل ذات خدا هستیم یا خارج آن؟» با تفاسیر کوانتومی، ارتباط عوالم موازی با آموزههای دینی، معراج رسول خدا(ص) و ارتباط آن با فیزیک کوانتوم و… .
معجزهای که هر روز بیشتر جلوه خواهد کرد و پس از این سانسور شدید و ممنوعیت، به پرفروشترین کتاب غرفهها تبدیل خواهد شد.
سید احمدالحسن در کتابی دیگر بهنام «متشابهات» پرده از رموز قرآن و تفسیر حقیقی آیات و روایات متشابه برمیدارد و با علم آلمحمد(ع) که در وجودش نهادینه شده به علوم ظنّی و تفاسیر اشتباه علما پایان میدهد؛ امکان ندارد مسلمانی به دیدۀ حق و انصاف، صفحهای از این کتاب را مطالعه کند و در اقیانوس علم یمانی موعود غرق نشود.
این کتاب حقیقتاً جلوهای از این روایت امام صادق(ع) در پاسخ به سؤالی است که برای تشخیص مدعی حقیقی نقل شده؛ امام صادق(ع) فرمود: «اگر کسی مدعی شد، از او از عظائمی [مسائل عظیم] سؤال کنید که کسی که همانند اوست بتواند جواب بدهد.» (۴)
در ادامه با کتابی شگفتانگیز با نام «در محضر عبد صالح» آشنا میشویم.
کتابی بهصورت پرسش و پاسخ از اساسیترین سؤالاتی که مغز هر مسلمان حقجو را درگیر کرده است؛ از مباحث مربوط به تحریف یا عدم تحریف قرآن کریم تا مباحث مربوط به عالم ذر، اثبات علمی عمر امام مهدی ع، توحید حقیقی، پاسخ به مناقشات اعتقادی، روشنگری از دوران غیبت و بیراههرفتن علمای آخرالزمان و… .
با وجود این کتاب چگونه میتوان در برابر مظلومیت سید احمدالحسن و علم الهیاش سکوت و مردم را از این منشأ انتشار فیضهای الهی محروم کرد؟
زیبایی علم احمدالحسن فقط پاسخ به سؤالات دین اسلام نیست؛ بلکه ایشان در کتابی با نام «سیزدهمین حواری» و کتاب «وصی و فرستادۀ امام مهدی(ع) در تورات، انجیل و قرآن» بسیاری از سؤالات بیپاسخ اهل کتاب را پاسخ داده و با دلایل محکم به نصوص آن احتجاج و حقانیتش را اثبات میکند.
چهکسی تصور میکرد روزی «پسر انسان» رؤیای یوحنا را تفسیر کند و راز مصلوب یا شبیه عیسی را با انجیل و تورات و قرآن شبههزدایی کند؟
بیستوچهار پیر در مکاشفۀ یوحنا و زنی که خورشید و ماه را در بر دارد کیست؟
روشنگری سید احمدالحسن از انجیل یهودا و تفاوت بین مصلوب و عیسی (ع)!
اگر آن مصلوب که با استقامت و صلابت خود، میلیاردها انسان را در زمان کنونی شیفتۀ خود کرده، عیسی(ع) نبوده، پس چه کسی است؟
چرا مصلوب خود را متعلق به آن زمان نمیدانست و معنای سخنان عجیب او در حین اسارت چیست؟
«تسلیدهنده»ای که فرستادۀ عیسی مسیح، منتشرکنندۀ علوم و سرزنشکنندۀ جهان است چهکسی است؟ (ر.ک. یوحنا ۱۶: ۷-۱۴)
«غلام امین و دانا» که سَرورَش او را مأمور کرده است تا علم و معرفت و حکمت را منتشر نماید کیست؟ (ر.ک. متی ۲۴: ۴۵-۴۷)
«پسر انسان» کیست که از مشرق به نسبت عیسی در آن زمان خارج میشود؟ (ر.ک. متی ۲۴: ۲۷)
در مکاشفۀ یوحنا «بره» و «شیری از سبط یهودا» و «سوار بر اسب سفید» که او را «صادق» و «امین» میخوانند چهکسی است؟ (مکاشفه ۴، ۵، ۱۴ و …) (مکاشفه ۱۹: ۱۱)
در کلام اشعیاء، نجاتدهندهای که از «بصره» میآید و بالابرندۀ پرچم کیست؟ (اشعیاء ۶۳: ۱)
(اشعیاء ۵: ۲۶)
«سنگی» که پادشاه بابل (عراق) آن را دید و در عراق و در آخرالزمان میآید اشاره به چهکسی دارد؟ (دانیال ۲: ۳۱- ۴۵) و…
توصیف علم سید احمدالحسن کار بسیار دشواری است و برخی معارف آن در کلام نمیگنجد؛ اما از خداوند متعال طلب دارم کوتاهی حقیر را ببخشد و در این مسیر یاریام دهد.
در ادامه نیز به معرفی برخی دیگر از کتب ارزشمند سید احمدالحسن خواهیم پرداخت؛
با ما همراه باشید…
منابع:
١. بحارالانوار، ج۵۳، ص۳.
٢. رجوع به قسمت دوم سلسلهمقالۀ «شناخت خداوند فقط با شناخت حجت خدا».
٣. بحارالانوار، ج۵۱، ص۱۱۱ـ ۱۱۲؛ عقيدة المسلمين في المهدي، ج۱، ص۳۰۴ ؛ روضة الكافي، ح۲۲.
۴. الغیبة النعمانی، ص۱۷۳.
نویسنده: میعاد مسعودی