امام احمدالحسن(ع) با نگاشتن کتب فقهی «شرائعالاسلام» یا همان «احکام نورانی اسلام» ترویج و نشر فقه را بین مؤمنین آغاز کردند و با این کار، در عمل، به اهمیت این مسئله اشاره فرمودند. یکی از برنامههای اصلی انصار امام مهدی (ع) نیز مطالعه و مباحثه و بیان احکام بین یکدیگر است. باید این مسئله را جدی بگیریم و وقت کافی برای آن اختصاص دهیم. همانقدر که بحث عقیده در دین الهی و آموزههای دعوت اهمیت دارد، بحث احکام و فقه نیز مهم است. مطالعۀ کتب فقهی امام احمدالحسن(ع) باید جزو برنامههای روزانۀ ما باشد؛ چراکه ایشان (ع) در کتاب «احکام نورانی اسلام» و در مقدمه آن، اینگونه بیان فرمودند:
«این کتاب را به دستور امام مهدی(ع) و بر اساس آنچه از ایشان آموختم تصحیح و احکام شریعت اسلام را بیان کردم. ایشان مرا امر فرمودند تا علومی را که اهلش موجود و زمانش رسیده است بیان کنم و آنچه را وقتش نرسیده، به وقتش موکول کنم؛ و هرکس با این احکام مخالفت کند با امام مهدی (ع) مخالفت کرده است.»
فکر کنم اهمیت بحث احکام و شریعت، با تدبر و اندیشه در این عبارات، برای مخاطبین مشخص شده است. کتاب «پاسخهای فقهی متفرقه، جلد اول» از مجموعهکتبی است که به شکل پرسش و پاسخ تدوین شده و این کتاب، آغاز مجموعۀ پرسش و پاسخ است. بخش عمدهای از احکام، در کتب «احکام نورانی اسلام» موجود نیست و انصار امام مهدی(ع) بهناچار، امام احمدالحسن(ع) را مخاطب سؤالات فقهی خود قرار دادند. در اینجا باید به نکتهای در خصوص طولانیشدن پروسۀ پاسخ به سؤالات فقهی اشاره کنیم که خالی از لطف نیست. مکتب امام احمدالحسن (ع) برای دریافت سؤالات فقهی، گروهی را قرار داده است که راه ارتباطی آن، ایمیلی است که در صفحۀ مکتب موجود است. این ایمیل برای دریافت سؤالات به زبان عربی است که آدرسش در ذیل موجود است:
برای فارسیزبانان، گروه شرایعالاسلامِ مؤسسۀ وارثین ملکوت، آیدی تلگرامی «پاسخگوی سؤالات شرعی: @Sharayea_10313» را قرار داده است که میتوانیم، سؤالات فقهی خود را از آن بپرسیم. با پرسیدن سؤال از این درگاه، ممکن است در همان لحظه پاسخ داده نشود و حتی ماهها طول بکِشد.
این تأخیر به این دلیل است که احکامی که از امام(ع) در کتب موجود است، برای مخاطبین ارسال میشود؛ اما بخشی از این پرسشها در کتب ایشان موجود نیست و باید برای گروه فقهی مکتب ارسال شود و این بزرگواران نیز پرسشهایی را که نسبت به آن علم ندارند، از امام احمدالحسن (ع) میپرسند و این پروسه ممکن است، طولانی شود. شاهد آن، پاسخهای امام(ع) به پرسشهایی است که ماهها قبل برای گروه فقهی فرستاده شد و این نشان از کمکاری این بزرگواران ندارد، بلکه مقدار کارها زیاد است. لذا با مطالعۀ کتب فقهی امام(ع) و همچنین صبوری در دریافت پاسخ خود، میتوانیم، نقش بسزایی را ایفا کنیم.
کتاب «پاسخهای فقهی متفرقه، جلد اول» که شما را به مطالعۀ آن دعوت میکنیم، متشکل از این مباحث است:
شعایر حسینی، قسمخوردن به اولیا، مسائل مربوط به نذر و تبرعات، حکومت ظالمان، آنچه به دعوت حق و مخالف آن تعلق دارد، نیكی به پدر و مادر، آنچه به خوردنیها و نوشیدنیها تعلق دارد، استعمال دخانیات، تراشیدن ریش و بعضی از امور مرتبط با مردان، تجارت و برخی از معاملات، برخی شغلها و وظایف، بانکها و وامهای رَبَوی، قرارداد بیمه، موسیقی، نقاشی موجودات جاندار و برخی بازیها، مسائل مربوط به پزشکی و عمل زیبایی، اهدای عضو، تشریح جسد مردگان، جلوگیری از بارداری، تلقیح و شبیهسازی، آرایش زن و بعضی از احکام مخصوص به زنها، آنچه به ارث و حقوق مردم تعلق دارد، شیء پیداشده و کودک سرِراهی، سرقت، توبه.
فهرست و موضوعات این کتاب، بسیار جالب و نیز مربوط به مسائل و احکامی است که در زندگی روزمره، بسیار با آنها مواجهیم. نکتۀ مهمی که باید خدمت عزیزان عرض کنیم، این است که در مطالعه و عمل به احکام و فقه اسلامی، حتماً مجموعۀ احکام را ببینیم و با دیدن یک حکم شرعی و بدون دیدن احکام دیگر در همین موضوع، به آن عمل نکنیم. لازمۀ این مسئله، تسلط نسبی بر احکام است که وظیفه تکتک ماست. پس مطالعه و آموختن احکام را جدی بگیریم؛ چراکه با عملنکردن به احکام شرعی، ممکن است، با امر و دستور امام مهدی(ع) مخالفت کنیم. لینکهای دانلود کتاب را در اختیار شما قرار میدهیم تا آنها را در برنامۀ مطالعاتی خود قرار دهید.
لینک دانلود کتاب به فارسی:
لینک دانلود کتاب به عربی:
https://almahdyoon.org/arabic/documents/books-saed/Ajwiba-fi9h-1.pdf