ما امروزه در هر مؤسسه، شرکت یا هر مکانی حضور داشته باشیم، نیازمند نظام و سیستمی هستیم که کارهایمان را نظم دهد؛ به فرض، در ایجاد روابط و تعامل با این موسسه و در رابطه جامعه با مجموع کارگران این موسسه، دقت کنید. این مسئله بیان میکند که حقوق و واجبات ما چیست.
این مسائل و قرار دادن قوانین، مسئلهای فطری است. انسان با فطرت خویش درک میکند که هر مسئلهای، قانونی دارد که او را تنظیم نماید و بدیهی است که زندگی انسان نیازمند تنظیم است.
این تنظیم، ارتباطش را بهعنوان فردی در مقابل خداوند عزوجل و یا بهعنوان فردی در مقابل خانوادهاش و یا بهعنوان فردی در مقابل جامعهای که در آن زندگی میکند، بیان میکند.
هیچ واقعه یا حادثهای نیست مگر اینکه خداوند دربارهاش حکمی دارد
درنتیجه ما به احکام شرعی نیازمندیم تا چگونگی برخوردمان با یکدیگر و خانواده را مشخص کنند. همچنین نحوه تعامل ما و جامعه و همچنین برخورد یک جامعه با جامعه دیگر. پس فقه، زندگی انسان را تنظیم میکند.
مسئلهایی که اکثر مؤمنین در روزمره با آن مواجه هستند و نیاز هست که نسبت به آن آگاهی داشته باشند تا بتوانند بهدرستی و طبق چارچوب اسلامی عمل کنند، «احکام خرید و فروش اقساطی» و «گرفتن وام از بانکها و مؤسسات مالی» هست که توضیحاتی نسبت به آن در پادکستهای ذیل ارائه شده است.
- مقدمه احکام ربا در اسلام – جلسه اول
- تعریف ربا و شرایط معامله – جلسه دوم
- چطور از بانکها وام بگیریم که ربا نباشد – جلسه سوم
- شرایط گرفتن وام بدون ربا از بانکها چیست – جلسه چهارم
- شرایط خرید و فروش اقساطی بدون ربا چیست – جلسه پنجم
- درصد سود در خرید و فروش اقساطی چگونه باید تعیین شود – جلسه ششم