خانه > جستجوی تمدن > اجتماعی > دغدغه‌های زیست‌محیطی سید احمدالحسن (ع)

دغدغه‌های زیست‌محیطی سید احمدالحسن (ع)

منفعت‌طلبی کوتاه‌مدت انسان، گاه او را در دام چالش‌های بلندمدت می‌اندازد.

ترامپ و امثال او، اهمیتی نمی‌دهند که برای زمین و اکوسیستم آن، چه اتفاقی می‌افتد؟ آنها به‌شکلی کاملاً احمقانه گرم‌شدن کرۀ زمین را انکار می‌کنند؛ حتی اگر با همان آتش‌سوزی جنگل‌ها و بلایای زیست‌محیطی به صورتشان سیلی بزند، همچنان به نابودی زمین و اکوسیستم آن ادامه می‌دهند و بر آن پافشاری می‌کنند.
ترامپ و امثال او، اهمیتی نمی‌دهند که برای زمین و اکوسیستم آن، چه اتفاقی می‌افتد؟ آنها به‌شکلی کاملاً احمقانه گرم‌شدن کرۀ زمین را انکار می‌کنند؛ حتی اگر با همان آتش‌سوزی جنگل‌ها و بلایای زیست‌محیطی به صورتشان سیلی بزند، همچنان به نابودی زمین و اکوسیستم آن ادامه می‌دهند و بر آن پافشاری می‌کنند.

گازهای گلخانه‌ای

تاثیر گازهای گلخانه ای بر اکوسیستم

از زمان شروع انقلاب صنعتی، اگرچه مظاهر رفاه، توسعه یافته، اما مقادیر تمرکز گازهای گلخانه‌ای نیز افزایش یافته است. گازهای گلخانه‌ای گازهایی هستند که گرمای ناشی از تابش خورشید را در جو زمین نگه می‌دارند. حد خاصی از این گازها لازم‌اند، اما اگر گازهای گلخانه‌ای، بیش از حدِ ایمن افزایش یابند، با پدیدۀ گرم‌شدن زمین و به‌هم‌ریختن نظم اکوسیستم کرۀ زمین مواجه خواهیم شد.

دی‌اکسید کربن، متان و ازن از اصلی‌ترین گازهای گلخانه‌ای هستند. منبع اصلی تولید دی‌اکسید کربن و متان فعالیت‌های انسانی همچون صنعت نفت و گاز و پتروشیمی و زغال‌سنگ است. همچنین فعالیت‌های انسانی بر میزان بخار‌ آب هم تأثیر غیرمستقیم دارد. افزایش دمای زمین باعث افزایش مقدار بخار‌ آب در جو می‌شود و افزایش بخار آب هم بر افزایش دما تأثیر دارد و به همین ترتیب این چرخۀ مضر ادامه خواهد داشت. یکی از اثرات گرم‌شدن جهانی این است که هم‌زمان با افزایش سطح دی‌اکسید کربن در جو، مقدار اسیدیتۀ اقیانوس‌ها هم زیاد می‌شود و بر اکوسیستم جانوران تأثیر سوء می‌گذارد.

آشنایی بیشتر با گاز گلخانه ای در ویکی پدیا

گرم‌شدن زمین

تاثیر گرم شدن زمین بر اکوسیستم

پس از صنایع مبتنی بر سوخت‌های فسیلی، جنگل‌زدایی عامل دوم گرمایش زمین است.

طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، بیماری‌هایی که از تغییرات اقلیمی و گرم‌شدن زمین ناشی می‌شود، هرساله باعث مرگ‌ومیر ۸۰ هزار نفر در کشورهای آسیایی می‌شود.‌‌
گرم‌شدن زمین باعث شده است که با ذوب‌شدن تدریجی یخچال‌های طبیعی واقع در شمالگان و جنوبگان حجم زیادی از ذخایر آب آشامیدنی جهان از بین برود.

_محمد بن ابی‌نصر گوید از امام رضا ع شنیدم که فرمود: «قبل از این امر، بیوح اتفاق خواهد افتاد.» نمی‌دانستم معنی بیوح چیست؛ پس مدتی گذشت و شنیدم که یک اعرابی می‌گوید امروز، روز بیوح است. به او گفتم: معنی بیوح چیست؟ گفت گرمای شدید. (غیبت نعمانی، ص۱۷۱)

_همچنین رسول خدا فرمودند:«ظهور اتفاق نمی‌افتد تا اینکه فصل زمستان مانند فصل بهار شود.» (نوائب الدهور و علائم‌الظهور، ص ۲۳۸؛منتخب کنز‌العمال، فصل سوم)

_امام رضا (ع) می‌فرمایند:«پیش از ظهور هوا شدیداً گرم خواهد شد.»(مهدی موعود، ترجمۀ جلد ۱۳ بحارالانوار، ص ۱۰۲۳؛ غیبت نعمانی، ص ۳۸۹)

پیمان اقلیمی پاریس

این نگرانی‌ها جامعۀ جهانی را بر آن داشت که با وضع یک سری قوانین جهانی، جلوی رشد بی‌رویۀ فعالیت‌های آلوده‌کنندۀ صنعتی را بگیرد. در راستای این تلاش‌ها در کنفرانس تغییر اقلیم ۲۰۱۵ سازمان ملل متحد در پاریس یا COP21 معاهده‌ای با اجماع دولت‌ها به تصویب رسید که آن را با عنوان پیمان اقلیمی پاریس می‌شناسیم. تا سال ۲۰۱۷، ۱۹۵ عضو UNFCCC این پیمان را امضا و ۱۴۷ کشور آن را به تصویب مجلس خود رساندند.

خروج ترامپ از پیمان اقلیمی فرانسه

دونالد ترامپ از ابتدای ریاست‌جمهوری‌اش منتقد پیمان پاریس بود و این توافق را که توسط اوباما امضا شده بود فاجعه نامید و آن را مغایر با منافع اقتصادی کشورش خواند. اعلام خروج آمریکا از این معاهده در روز جمعه ۴ اوت ۲۰۱۷ موجی از انتقادات از او را در جهان راه انداخت. آنگلا مرکل روز جمعه ۲۶ مه ۲۰۱۷ در حاشیۀ اجلاس جی۷ گفت همه رهبران از دونالد ترامپ خواستند از تصمیم خود عقب‌نشینی کند، اما او نپذیرفت. همچنین دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری فدراسیون روسیه گفت: خروج آمریکا به شدیدترین نحو ممکن این پیمان را ضعیف می‌کند؛ زیرا این کشور در صدر تولید گازهای گلخانه‌ای قرار دارد و بدون حضور بزرگ‌ترین اقتصاد جهان بسیار بسیار سخت است حرفی دربارۀ پیمان تغییرات اقلیمی زد.

منبع: BBC NEWS

پروفسور دونالد براون، از پیشگامان مطالعه در خصوص تغییرات اقلیم، در واکنش به این اقدام گفت:

تغییر اقلیم یک تهدید بسیار جدی برای انسان‌هاست که می‌تواند به آواره‌‌شدن بیش از ۲۰۰ میلیون نفر بینجامد… با خروج آمریکا از معاهدۀ توافق آب‌وهوایی پاریس، مصلحت جهانی قربانی منافع نهادهای سرمایه‌داری شد. اساساً ادارۀ کشورهای سرمایه‌داری مانند آمریکا، استرالیا و کانادا بر مبنای منافع کارتل‌های اقتصادی است.

منبع: خبرگذاری ایسنا

چرایی خروج ترامپ از این پیمان

مسلماً این کوته‌بینی خصیصۀ ذاتی دموکراسی است. رهبری که تنها به رأی‌آوردن مجدد در چند سال دیگر می‌اندیشد، رهبری است که از ژن خودخواه دستور می‌گیرد و جهان را با تک‌چشم منفعت خواهی می‌نگرد؛ اما حاکمی که خداوند متعال او را برگزیده، رهبری است که شعار «اول انسانیتم» سر می‌دهد و به مردم دیگر کشورها و نسل‌های آینده همان ‌قدر عشق می‌ورزد که به مردم شهر خودش عشق می‌ورزد.

سید احمدالحسن ع در تاریخ 8 نوامبر 2020 در صفحه فیس‌بوکشان نوشتند:

زمین از شر ترامپ خلاص شد

ترامپ و امثال او که خودخواهی بر آن‌ها چیره شده است، اهمیتی نمی‌دهند که برای زمین و اکوسیستم آن، که در حال حرکت به‌سمت سقوط و نقطۀ بی‌بازگشت در طی دو یا سه دهه و نه بیشتر است، چه اتفاقی می‌افتد؛ که بنابراین نهایت آن خالی‌شدن زمین به‌طور کامل و ازدست‌رفتن آب و زندگی است.

آن‌ها به نسل‌های آینده و مشکلاتی که ممکن است در آن فرو روند، اهمیتی نمی‌دهند.

به‌شکلی کاملاً احمقانه گرم‌شدن کرۀ زمین را انکار می‌کنند؛ حتی اگر با همان آتش‌سوزی جنگل‌ها و بلایای بزرگ و مکرر زیست‌محیطی به صورتشان سیلی بزند، همچنان به نابودی زمین و اکوسیستم آن ادامه می‌دهند و بر آن پافشاری می‌کنند.

همۀ این‌ها به دلیل منافع شخصی محدود است؛ مانند ماندن در قدرت، [آن هم] به لطف حمایت افرادی نادان که خودخواه هستند و اهمیتی نمی‌دهند به این همه ویرانی، فروپاشی و لبۀ پرتگاهی که در زمین رسیده‌ایم.»

نتیجه:

رهبری الهی که خیرخواه انسانیت است هرگز به‌دنبال از‌بین‌رفتن مردم و زمین نیست. او به فکر مردم بوده و حتی آیندگان را مدنظر دارد؛ نه اینکه به فکر خود باشد، بلکه «اول انسانیت» شعار دائمی اوست.

همچنین ببینید

درنگی_بر_یکی_از_علائم_نزدیکی_به_حجت_الهی

بلا و ابتلا در زندگانی مؤمن

درنگی بر یکی از علائم نزدیکی به حجت الهی به‌قلم: محمدرضا عطوف درآمد پروردگار …

2 نظر

  1. سلام به حضرت احمد الحسن یمانی. میشه هیئت شرعی که وقتهای اذان هست نزدیک ماه رمضان هسته درست کنید …. کتابها از کجا باید خرید البته داخل وبسایت هست کتابها ولی من راحترم که خود کتاب بخرم . میشه دکتر اسمیت راه ارتباطی به من بدهید به کمکش نیازدارم…..
    با تشکر فایزه اسماعیلی از امریکا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک − 1 =